Menu
 • Klipkasai

  Entree renovatie Klipspringer- en Kasaidreef Utrecht, Plan 2011 Mitros

  Het ontwerp gaat over de verbetering van de toegang tot de portiekflat [1968, Intervam) 

  Bewoners hebben moeite met onhandige ligging van de lift op de 1e verdieping en missen een toegang vanuit de entree naar de binnenhof aan de achterzijde. Verder is het gebouw toe aan een vernieuwingsslag. 

  In het ontwerp is gezocht naar middelen om de entree, open, functioneel en prominent te maken. Met een lijst om de toegangsdeur zijn we in staat de entree een duidelijke plaats te geven en het gebouw beter te representeren. Er wordt een welkom geboden aan bewoners en bezoekers. 

  De liftcabine krijgt een dubbele toegang en is direct achter de toegangsdeur te betreden.  Om dit mogelijk te maken wordt de entree naar buiten uitgebouwd. Zo ontstaat een groter en rijker entreegebied en een plek waar de bewoners elkaar informeel kunnen ontmoeten. De lijst is uitgevoerd in een gladgepolijst donkergekleurd granito en omvat een groot glasvlak, dat transparantie en daglicht geeft. Ook de achterzijde heeft de portiek een entree gekregen.

  Aan de binnenzijde is er een rustige, luxe atmosfeer met energiezuinige verlichting. Al extra ornament voor het gebouw heeft de pui van het trappenhuis groen glas, dat ook in de avonduren letterlijk uitstraling geeft.